میزکار
میز کار
همان طور که اگر یک دونده برای دویدن زمینی در اختیار نداشته باشد نمیتواند بدود، نجار هم بدون میز کار نمیتواند کار کند. میز کار یکی از مهمترین ابزارهای کارگاهها و واحدهای تولیدی صنعت چوب برای کار با انواع ماشین آلات نجاری بوده و با اشکال، سایزها و کاربردهای متنوعی ساخته میشود.
وجه مشترک میزهای کار نجاری قدیمی و امروزی تنوع آنها است. میز خوب میزی است که با نیازهای کاربر مطابقت داشته باشد و به نجار کمک کند تا وظایفش را سریع تر، بهتر و با درجه ایمنی بالاتری انجام دهد. مخلص کلام، هیچ یک از مدل های میز کار به تنهایی برای تمام کاربردها مناسب نیستند.
میزهای کار در گذشته از یک تخته یا بخشی از تنه درخت با چهار پایه تشکیل میشدند. طراحی میزهای امروزی بهگونهای است که چهار پایه ی مستقیم آنها با کمک قید و قفسهی پایین از بخش حجیم بالایی پشتیبانی میکنند.
میزهای کار رویههای مسطحی دارند. گاهی نیز در بخش عقب آنها حفره ای به نام جا ابزاری تعبیه شده که حاوی ابزار بوده و از افتادن آنها جلوگیری میکند.
مزیت جا ابزاری این است که حتی با وجود ابزار و اشیای مختلف در آن، باز هم صفحه بزرگ و مسطح میز جای زیادی برای کار دارد و وجود ابزار روی میز تداخلی در کار ایجاد نمیکند. حفرههای مربعی شکلی در لبه جلویی میز تعبیه شدهاند که در فواصل منظمی قرار گرفتهاند. این سوراخها گیرهها و قلاب های نگهدارنده را برای محکمکردن قطعات کار در محل خود نگه میدارند.
در بعضی از مدلها در بخش زیرین سطح رویی میز یک یا چند کشو یا حتی کمدهایی تعبیه شدهاند که در یک پایه محفظهمانند قرار میگیرند. در بخش عقب بسیاری از میزها شکافی برای ابزار وجود دارد. ابزارهای مورد استفاده مانند اسکنه و پیچ گوشتی را میتوان موقتا در شکاف جا داد و دستگیرههای آنها که از میز بیرون میزنند بهراحتی در دسترس هستند.
میز کار اجزای سادهای دارد، اما قطعا کارکرد بسیار مهمتری از چند پایه، حفره، شکاف و کشو دارد. تقریبا همه چیز در کارگاه نجاری در بخشی از فرآیند ساخت یا بین عملیات ایستگاههای مختلف کاری روی میز قرار میگیرند. برنامهریزی و چیدمان، برش و شکلدهی، مونتاژ و تکمیل، همگی روی میز کار انجام میشوند. هرچه طراحی بهتر بوده و سایز و شکل میز با کارهای شما سازگارتر باشد، میز کارآمدتر خواهد بود.
انواع میز کار
انواع میز کار با توجه به سایز، شکل، ارتفاع یا ثابت و پرتابل بودن میز متغیر است. میز کار با ابعاد مختلفی تولید میشود. بعضی از میزهای قدیمی با بیش از 5 متر طول و 1 متر عرض، دهها در و کشو دارند و وزنشان از تنه درخت بلوط بیشتر است. در هر صورت باید محدودیت فضا را نیز در نظر گرفت و از میز با ابعاد مناسب استفاده کرد. معمولا میزهای کار استاندارد 2-1.5 متر طول و 0.9-0.6 متر عرض دارند.
ثابت یا متحرکبودن میز بستگی به انتخاب شما دارد. میزهای ثابت، بزرگ و سنگین پایداری بیشتری دارند و چندین کار متفاوت را میتوان بهطور همزمان در آنها انجام داد. اما یکی از معایب این میزها این است که بهسختی میتوان آنها را جابهجا کرد. مزیت میزهای پرتابل این است که سبکوزن بوده و در محلهای متفاوت کاری قابل انتقال هستند.
در صورت عدم نیاز نیز میتوانید آنها را جمع کنید و درگوشهای دور از چشم بگذارید. ارتفاع میزهای قدیمی نسبت به مدلهای جدید کمتر بود. ارتفاع میز را بهگونهای انتخاب کنید که متناسب با اره بازوی شعاعی باشد. بهاینترتیب میتوانید از سطح آن بهصورت میز پشتیبان برای تختههای بلند در حین برش استفاده کنید.
بهترین برندهای میز کار
معمولا میزهای کار بهصورت سفارشی و در کارگاههای مختلف نجاری ساخته میشوند. همچنین تعداد برندهای معروفی که در دنیا میز کار نجاری را تولید میکنند بسیار محدود هستند. میتوان در این زمینه به برندهایی نظیر شپخ، رامیا، پینی و اسجوبرگز توجه کرد. برندهای فوق انواع میز کار را برای افراد مبتدی و حرفهای طراحی کرده و تولید میکنند. برای خرید میز کار نجاری با توجه به برند، سطح مهارت و کاربرد مورد نیاز و نیز با درنظرگرفتن بودجه و قیمت میز کار انتخاب بهینهای داشته باشید.
خرید میز کار
می توان گفت که در نجاری و صنعت چوب تقریبا هیچ کاری بدون وجود میز کار مناسب امکانپذیر نیست. انواع میز کار در ابعاد و سایزهای مختلف، همچنین امکانات و اکسسوری متفاوت و با توجه به نیاز مشتری در بازار موجود هستند.
برای خرید و فروش میزهای کار میتوانید به صورت حضوری یا با کمک سرچ اینترنتی و جستجوی آنلاین و از طریق فروشگاههای معتبر مجازی اقدام کنید. در فروشگاه اینترنتی سازوکار انواع میزهای کار متناسب با نیاز مشتری موجود هستند. جهت دریافت اطلاعات بیشتر، ویژگیهای میز کار، نوع برند، کاربرد مورد نظر و استعلام قیمت میتوانید از مشاوره تخصصی کارشناسان فروش بهره گرفته و میز مورد نظرتان را خریداری کنید.
مشاهده بیشتر